Vliegen

Zelf vliegen
  • Ik had een gratis vliegles gewonnen en ik mocht twee personen meenemen, dat werden dus Suzanne en Matthijs. Mijn vrouw ging mee om ons uit te zwaaien.
  • Toen we er aan kwamen kon ik zelf bepalen waar we langs zouden vliegen. Ik koos om langs Lelystad met de toren en de Batavia te vliegen lans de dijk richting Pampus, Muiderslot en daarna naar Naarden vesting. Terug langs de Stichtse brug en daarna via het Stilte gebied om eventueel de Nieuwe pre-historische boerderij van boven te zien. Richting Zeewolde, een rondje om het huis, over het eiland de zegge langs Harderwijk met het dolfinarium en weer terug. Gelukkig was de instructeur vrij soepel en het was allemaal mogelijk.
  • Al vrij snel na het opstijgen mocht ik de controle overnemen. De richting aanhouden ging goed, maar om ook nog de juiste hoogte aan te houden moet je goed opletten. Bij de dijk moest ik ook nog rekening houden met de zijwind maar toen ik zag hoe snel deze was en hoe snel we zelf vlogen was dit redelijk goed te bepalen.Boven Harderwijk gingen we een scherpe draai maken en dat heb ik maar over gelaten aan de instructeur. Daarna wilde ik op mijn gemak nog een beetje rond kijken en heb ik niet meer gevlogen. Al met al een heel leuke tocht en het viel mee om te vliegen,te kijken en te genieten.