Vogels

IJsland

Vogels uit IJsland graveren.
      • In de vakantie op IJsland heb ik naar stenen en mineralen gezocht. Uiteindelijk heb ik de meeste weer weggegooid, op een paar mooie modellen na. Hiervan wilde ik een kaarsenstandaard maken die ik dan weer voor de kerst kon gebruiken. Thuis gekomen heb ik eerst maar een paar mini slijpschijfjes gekocht en daarmee de steen aan de onder en bovenkant vlak gemaakt. Toen ik er daarna een gat in wilde boren ging dat uitermate moeilijk tot uiteindelijk het boortje kaduuk ging. Einde poging dus.
      • Ik had ook een diamant freesje gekocht waarmee je kon graveren op allerlei materialen. Ik zag een oud rond glazen bakje in de garage staan en ik probeerde uit de losse pols eens een vogeltje te maken. In IJsland heb je namelijk papegaaiduikertjes (erg leuke vogeltjes, zie eerste foto). Deze lukte vrij goed, en daarna heb ik van een paar foto’s als voorbeeld de rest gemaakt. Met een paar waxinelichtjes erin staat het best wel mooi.