Uien

Uien, vervolg van het project KAS.
  • Ik was van de winter aan het proberen om een raam met tomaten te ontwerpen. Om hier een goede abstracte tekening van te maken viel niet mee en ik ben er daarom mee gestopt. Wat nog niet wil zeggen dat ik het opgeef, maar ik had nog wat anders in mijn hoofd. Ik wilde toch al een raampje maken die laag bij de grond zou komen, dus ik ben een tekening gaan maken van uien. Dit leek wel te gaan lukken en dat werd dus het onderwerp.
  • Eerst weer glas uitzoeken met een wat melkachtige tint en wat verloop kleuren. Gelukkig had de hobbywinkel allerlei restanten die ik voordelig kon kopen. Opnieuw weer lood gekocht, je staat er elke keer weer van te kijken hoeveel daar in gaat. Nadat ik 3 uien gemaakt had en met de vierde bezig was vond ik dat het teveel in elkaar geschoven was en met alleen witte uien eentonig zou worden. Dus jammer genoeg een deel eruit en opnieuw beginnen met een extra kleur voor de rode uien. Niet meer naar de tekening kijken en verder uit het hoofd verder ploeteren, het viel namelijk niet mee.
  • Mijn vader wilde het raam graag eens zien als het raam af was, helaas heeft hij dat niet meer kunnen meemaken en we hebben hem pas geleden begraven. Nu dat een beetje achter de rug is wilde ik mijn gedachten eens bij wat anders zijn en heb ik het raam afgemaakt. Misschien heeft hij het al wel van boven bekeken.
  • Maandag 20 mei op Pinksteren was een goede gelegenheid om de twee laatst gemaakte ramen in de kas te plaatsen. Dat was een spannend werkje of alles geplaatst kan worden zonder wat te breken, dat lukte niet helemaal want de grote ruit brak gelijk doormidden met het snijden. Gelukkig had ik voldoende ruit over om het geheel passend te maken. Toen ik klaar was kwam ik tot de ontdekking dat de uien er in spiegelbeeld inzat, balen! Dus gelijk maar opnieuw geplaatst anders ga je je elke keer weer ergeren als je er naar kijkt.