Tomaat

  • Het vervolg van project kas. Al heel lang wilde ik een raam maken met tomaten of een tomatenplant. Ik had al een paar keer een tekening proberen te maken maar dat was elke keer niet naar mijn zin. Uiteindelijk heb ik het toch maar weer eens geprobeerd en uiteindelijk lijkt het ergens op. Je moet de schaling niet altijd te nauwkeurig nemen en veel bladeren is eigenlijk ook onmogelijk. De tekening van het grote compromis is op onderstaande foto te zien.
  • Ik had als belangrijk herkenningspunt de top bladertjes van een tomaat in gedachten. Dit bleek in de praktijk dus moeilijk tot niet te doen. Misschien nog eens met Tiffanie proberen in de toekomst, maar nu een brug te ver. Wel had ik een paar mooie stukken glas van groen naar geel tot oranje en diep rood. Precies de kleuren die ik wilde gebruiklen.
  • Uiteindelijk is het raam nog wel ok geworden. Niet zoals ik in gedachten had maar wel het best mogelijke resultaat voor een glas in lood raam. Glas in lood heeft behalve mooie kleuren ook wel een aantal beperkingen!