Schilderijen

+

Tekeningen

Poging tot schilderen.
  • Vroeger op school heb ik een aantal tekeningen ed. gemaakt. Achteraf vind ik ze niet eens zo onaardig, maar mijn tekenleraar had de foute gewoonte om bij het nakijken er wat in te kliederen om te laten zien wat ik beter had kunnen doen. De meeste tekeningen zijn daardoor verprutst en heb ik weggegooid, hij zorgde ervoor dat ik mijn zin in tekenen verloor. Een paar tekeningen heb ik bewaard bij mijn schoolspullen, hiervan heb ik een paar foto’s gemaakt.
  • Toch heb ik in de loop der tijden een een aantal tekeningen en schilderijtjes gemaakt (of eigenlijk geprobeerd te maken).  Er moeten er nog meer zijn, maar die kan ik (nog niet) vinden, misschien wel bij de grote zolderopruiming die in de planning staat. Ik was/ben een fan van sciencefiction en één schilderij is daarop gebaseerd. Uit een boek (cursus fotograferen) stond een vulkaan, die heb ik in een aangepaste versie heb nagemaakt. Zo ook met een foto uit de Pyreneeën, allen staan de bergen er niet op, omdat dat niet zo goed lukte en de zin op was. Als laatste een poging tot een abstract schilderij.
  • Toch kan ik niet echt maken wat ik graag zou willen. Ik zou daar eens een cursus voor moeten gaan volgen, wat ik in de toekomst misschien nog wel eens ga doen. Dan kan ik het schilderij dat ik als kind al in gedachten had eens maken. Het zou er als volgt uit moeten zien: In het midden een rivier aan de linker kant winter en aan de rechterkant voorjaar/zomer. Links dus naaldbomen in de sneeuw met bergen op de achtergrond en een sombere kleur licht. Rechts bomen in bloei in een groene wei met bloemen en op de achtergrond een helder blauwe lucht met zon. De rivier heeft een bevroren kant en loopt over naar een deel met snelstromend water. Nu nog de uitvoering!