Spinnenweb

  • Zo’n 3 jaar geleden tijdens het kijken op oudejaarsnacht werd mijn rechteroog getroffen door iets en werd daarbij ernstig beschadigd. Na 3 operaties en wat beperkingen heb ik weer redelijk wat zicht terug. Eindelijk was het weer zover mijn plan om een glas in lood raam te maken met een spinnenweb met een kruisspin erin.
  • Dit was wat makkelijker verzonnen dan uitgevoerd. Ik heb verschillende spinnen gefotografeerd met web eb al. De mooiste waren die in de mist waardoor de draden zwaarder werden van het vocht en doorzakten. Dit wilde ik graag in mijn ontwerp terug laten komen. De twee foto’s die ik als voorbeeld heb gebruikt voor de basistekening staan hieronder.
  • Doordat ik een vrij groot raam wilde maken (70×80 cm) moest ik een nieuwe grote plaat maken die als ondergrond moet dienen. Ik heb glas gevonden met een motief erin die wat op een spinnenweb lijkt. Voor de spin heb ik zwart en wit glas gebruikt. Eigenlijk dus een glas in lood raam zonder kleur. Wat foto’s van het maken met het eindresultaat staan hieronder.