Kerst

  • Op Pintarist gezien een kerstkrans gemaakt van hulstbladeren met Tiffany. Dat wilde ik voor de kerst gaan maken. Mijn vorige project met de druif was goed gegaan met Tiffany, dus maar verder op deze weg. Ik had ook een soort verfstift gekocht die na aangebracht te zijn op 170 graden een half uur in de oven moet. Dit wilde wilde ik graag gaan toepassen op de bladeren.
  • Hulst heeft bladeren met stekelige puntjes en aan de rand allemaal boogjes. Dat is wel een moeilijke vorm om in glas uit te snijden of te knippen en uiteindelijk zijn er jammer genoeg een aantal bladeren onderweg gesneuveld. Niet zo leuk als met de laatste inkepingen het glas breekt.
  • Ik wilde de verf bakken voordat de koperfolie erop aangebracht was omdat de temperatuur van 170 graden wel eens teveel voor de lijm ervan zou kunnen zijn. Dus na het bakken de folie erop en de platte rode knikkers (over van het vorige druiven project) op de kruispunten van de bladeren gezet. Dit hielp mee om er voldoende stevigheid in te krijgen.
  • En toen sloeg de Corona toe, gelukkig niet zo erg vanwege de inentingen, maar toch was ik niet zo jofel. Ik besloot om in plaats van op de bank ellendig te wezen maar wat te gaan doen en heb op elke vogende dag een kerstster gemaakt. Eerst en voor onszelf en daarna voor de kinderen. Hierna was ik weer grotendeels beter en blij dat het zo meeviel.