De ruil

Iris glas in lood raam.
  • Al bijna een jaar geleden heb ik eens voorgesteld aan een kennis die bloemen schildert om een glas in lood raam te ruilen met een schilderij. Een paar maanden geleden hebben we dit dus echt afgesproken, en ieder zou een idee of een foto/plaatje aanleveren. Ik had van de zomer een paar mooie foto’s van een bloem gemaakt waar ik wel een schilderij van wilde hebben. Samen hebben we voor het glas in lood raam een bepaald wat het ongeveer zou moeten worden.
  • Ik had al langer het idee om eens een iris te maken (kan ook met mozaïek), dus dat werd de bloem. Na heel veel foto’s bekeken te hebben ben ik een paar bloemen gaan tekenen. Het is het moeilijkste ontwerp wat ik gemaakt heb, dus ik kon mijn borst wel natmaken. De bloemen maken was inderdaad heel moeilijk, en de stukjes glas erom heen dus ook. Heel veel slijpen dus, met het smalle lood moet alles perfect passen. Het is nog niet klaar maar het tussenresultaat is alvast te zien.
  • 03-03-2014 Het raam is na heel veel uren eindelijk af. Voorlopig dus maar even niet met een nieuw raam beginnen. Maar over het resultaat ben ik wel tevreden, nog even de laatste foto’s erbij…..
  • Het schilderij is af en is ook heel mooi geworden. We hebben beide wat gemaakt wat we eigenlijk wel zelf zouden willen houden. Zo hoort het dus, iets wat je maakt en weg wil geven moet je zelf mooi vinden. Ik heb de originele foto (het heet Nagelkruid oftewel Geum) en het schilderij er bij gezet. Er valt nog wat strijklicht over, maar ik maak nog wel een keer een nieuwe foto.