Dobbelsteen

Dobbelstenen gemaakt met glasmozaïek.
  • De onrust sloeg weer toe om weer eens wat met glasmozaïek te gaan maken. Omdat ik al veel stenen gebruikt had ben ik eerst op de tafel gaan nakijken wat ik nog van de diverse kleuren had. Het was niet zo veel meer, de conclusie was: het moest iets worden met veel kleuren en niet te veel stenen per kleur. Er lag toevallig nog een dobbelsteen op de tafel en het idee was snel geboren. Verschillende dobbelstenen op staven in een ronde oplopende cirkel gerangschikt. Het liefst wilde ik dat de staven buigzaam waren zodat er met de wind in de tuin altijd beweging te zien was. Vanwege de schikkingsregel (bij bloemen altijd oneven !) wilde ik minimaal 5 en als het kon 7 dobbelstenen maken.
  • Als eerste moest ik kleurcombinaties gaan uitzoeken van de vlakken met de ogen erin. Van een aantal kleuren had ik maar net genoeg om de helft van de vlakken te vullen samen met de helft van de ogen. Van de beperkte kleur combinaties die er mogelijk waren heb ik maar een geheugensteuntje gemaakt met een foto. Met behulp van deze foto heb ik een ontwerp op de computer gemaakt die helaas verloren is gegaan.
  • Doordat ik het in de wind wilde laten bewegen moest het materiaal zo licht mogelijk zijn. Ik ben uitgekomen op piepschuimen binnenkant waarop ik het glas wilde lijmen. Leuk gedacht maar bijna elke lijm lost de piepschuim op, er blijft nagenoeg niets van over. Dus toch maar waar aan de plakcement, wat tot nu toe goed blijft houden. Nadat ik alle glas erop had zitten bleek het gewicht alsnog vrij groot geworden te zijn. Er moesten dus dikkere staven in die jammer genoeg wat stug zijn. Het resultaat de dobbelstenen als kunstvoorwerp staat wel fraai in de tuin (eigen mening hoor!).