Boules Art

  • Al een paar keer gezien in Engeland een stapel kogels bij een oud kanon. Meestal een stapel in een piramidevorm. Dat vond ik altijd leuk om te zien.
  • Ik Jeu de Boule al een lange tijd en het leek me leuk om eens van deze boules een soortgelijks iets te maken, maar ja hoe kom je aan zoveel boules ? Vele jaren later moest er bij ons op de club eens opruiming gehouden worden waarbij veel incomplete of oude setjes weg moesten.
  • Ik heb mij dus aangemeld om ze op te ruimen en wilde ze graag hergebruiken. Eindelijk kon mijn idee werkelijkheid worden. Ze moesten wel aan elkaar gelast worden en dat heeft een clubgenoot voor mij gedaan. De vorm is driehoekige ‘piramide’ geworden. Goed uitkijken om een nette stapel te maken, tevens omdat er formaat verschillen zijn in de boules. Dat kwam dus neer op eindeloos boules wisselen totdat er een nette stapel ontstond. Hij is van binnen hol gemaakt, dit geeft gewichtsbesparing en was makkelijk voor het verven. De boulstapel is van binnen van een oog te voorzien om het vast te leggen. Het moet in de voortuin komen en ik zou het erg jammer vinden als het verdwijnt!