Bloemenraam (1)

  • Voor het zitje achterin de tuin komt aan twee kanten een afscherming. Een kant moet de kruisspin gaan worden en de andere kant zou een raam met bloemen moeten worden. Ik had al lang op Pinterest naar voorbeelden gezocht maar er zat eigenlijk maar heel weinig tussen wat ik kon gebruiken. Op het laatst ben ik maar foto’s van bloemen op internet gaan bekijken en hiervan heb ik er een paar nagetekend. In eerste instantie een klaproos en een viooltje. Het was namelijk de bedoeling om eerst de bloemen als ‘stand alone’ werkstukken te maken en later samen te voegen tot een groot raam.
  • Dus eerst het natekenen vanaf de foto’s en zo veel mogelijk eenvoudige basislijnen gebruiken. Een glas in lood uitvoering is wel een sterk vereenvoudigde weergave, vooral als de bloemen niet te groot mogen worden (20 cm max). Zo dun mogelijk lood van 4 mm gebruiken helpt ook om er wat meer detail in te krijgen. Bij het viooltje heb ik de papieren blaadjes op een blauw/witte glasplaat gelegd om zo goed mogelijk de overgang te selecteren, dit is te zien op onderstaande foto.
  • Hieronder staan de tekeningen en de foto’s die ik hiervoor gebruikt heb en tevens natuurlijk het eindresultaat. Zo ongeveer de helft van het werk is slijpen geweest, alleen de ruwe vormen kunnen worden gesneden de rest gaat met de dremel met een glasslijper.