Bakkershoofd

Gaper als bakkershoofd.
  • Ina wilde graag iets bij de voordeur, de betonnen kip werd wat saai. Ik vroeg maar wat dan?, iets is wat vaag. Het antwoord: een hoofd of zo. Toen herinnerde ik me dat ik al een paar keer middeleeuwse gapers had bekeken en ik dacht dat gaat het dus worden. Nu is een gaper (bijna) altijd iets wat boven een drogisterij of apotheker hing. Als familie den Bakker moest het eigenlijk een bakker zijn, en daar vond ik gelukkig nog een voorbeeld van.
  • Nu is een twee dimensionale foto wel moeilijk om te zetten in een drie dimensionaal hoofd. In het echt is het perspectief zo, dat het lijkt of je er van onderaf tegen aan kijkt. Maar het moet toch aan de bovenkant naast de deur gaan hangen dus dat perspectief komt eigenlijk heel goed van pas.
  • Als laatste moest ik de pet nog rond maken. De tong die eigenlijk bij een gaper hoort heb ik maar niet gemaakt. Na het aflakken leek het al heel mooi, maar het stond een beetje flets bij de muur. Met de een zwarte steen erachter was dit weer gecompenseerd. Bovendien had ik nu een goede manier om het hoofd aan steen en de steen aan de muur te hangen.