Aubergine

  • Het project kas heeft eindelijk weer een vervolg gekregen. Tijdens mijn laatste bezoek aan de winkel voor glas had ik een aantal rose en paarse stukken glas meegenomen met het idee om dit voor een aubergineraam te gebruiken. De paarse kleur kwam zeer goed overeen met de kleur van een aubergine (zie 10e foto met een echte aubergine erin). Maar eerst moest ik een goed gaan bekijken hoe zo’n plant met bloemen en vruchten er nu echt uitzag. Na vele plaatjes op het internet bekeken te hebben (en een foto uit eigen kas) ben ik de plant gaan tekenen. Altijd moeilijk om de essentie weer te geven zonder overbodige lijnen waarbij het ook nog eens maakbaar moet zijn. Zie foto’s tekening met de gebruikte voorbeelden.
  • Ik heb nadat ik de eerste bloem gemaakt had de tekening moeten opschalen. Je hebt toch een bepaald minimum formaat nodig om zoiets te kunnen maken. Ook heb ik naderhand de bladeren op de tekening nog wat groter gemaakt. Door het schalen bleef de verhouding tussen bloem blad en vrucht nog redelijk.
  • Als laatste weer het enge gedeelte om een raam uit de kas te halen en deze in stukken te snijden. Oud glas is moeilijker te snijden en heeft snel de neiging om te barsten. Uiteindelijk ben ik zeer tevreden over het geheel en staat het aubergineraam heel mooi in de kas. Nu nog eens iets verzinnen om eens een tomatenraam te maken, daar ben ik voorlopig nog niet uit.