Het recept is aangemaakt met onze eigen spreadsheet. Er staan een heel aantal recepten op het internet, maar het komt veelal neer op het volgende. Pilsmout, Munich en wat Caramout. Bij voorkeur Duitse hopsoorten zoals bv Hallertau. En ook belangrijk een ondergistend gist die bij lagere temperatuur werkt.
Het brouwen ging slecht. Geen topfilter gebruikt en veel geroerd wat goed leek te gaan. Maar …
Na enige tijd viel de zekering van de verwarmingspiraal uit tot meerder keren aan toe.
We hebben besloten om de wort in een ton te gieten en na te kijken, het geheel wat aangekoekt/aangebrand.
Het meel uit het graan gaat blijkbaar te veel door het filter en beland als bezinksel op de bodem wat aanbrand.
Dus hebben we eerst de ketel schoongemaakt waarna het process verder is gedaan.
Voor het koken toch besloten om weer te kijken, het bleek opnieuw aangebrand.
Hierna ging alles verder goed.
Voor de koeling van het bier wilden we gebruik maken van de koelkast waarvan de temperatuur geregeld kan worden. Hiervoor hebben we een inkbird gekocht. Deze heeft een temp. sensor en twee contacten voor de verwarming en koeling.
De temperatuur kan nu van 5 tot 25 graden nauwkeurig via internet geregeld worden.