Omdat het brouwen vorige keer niet goed ging nu nogmaals geprobeerd met 10 procent minder bier en 0,5 procent minder alcohol.
Om toch nog enige variatie te krijgen hebben we de schil van een limoen toegevoegd en als laatste gekochte zoete sinaasappelschillen.
De molen is iets ruimer gezet gezet, een creditkaart gaat er nu goed doorheen.
Er zat zichtbaar minder fijn meel in.
Het brouwen ging zeer goed, een keer geroerd omdat de wort wat minder ging doorlopen.
Geen enkel keer ging het echter door de overlooppijp.
De hoeveelheid was iets boven of gelijk aan target.
De sterkte was 1069 ipv 1071, dus iest minder rendement maar verder ok.
Het opkweken van de gist is dit keer vroeger gedaan, 4 dagen van te voren.
Er zat al een redelijke hoeveelheid gist onderin de fles.
Voordat de gist is toegevoegd eerst het bovenste deel van de vloeistof weggegooid.
Volgende keer mag het nog wel een dag eerder worden opgestart, wel vaak zuurstof erin blazen en schudden!