We wilden nu een een heel ander biertje maken. Met ingredienten die vroeger vaker gebruikt werden dan tegenwoordig. Dit komt omdat tarwe en rogge wat extra aandacht vragen. Weinig tot geen enzimen voor de omzetting van de meel.
Ondanks dat er vanwege de rogge een extra stap van 37 en 45 graden was gedaan ging het vrij goed.
De 45 graden is is nodig om het geheel vloeibaar te houden.
Wel ging deze stap moeilijk en moest er een paar keer geroerd worden.
Daarom is bij het verhogen en ook tijdens het regelen elke keer het vermogen gereduceerd door met de hand het geheel aan en uit te zetten. Dit hielp voldoende om aanbranden te voorkomen.
Hoeveelheid bier was bijna voldoende, wel wat meer rest in de ketel blijven zitten vanwege troep.
SG was 1061, met de bottle alcohol erbij dus prima om 6,5 % te halen.
Voor het eerst de BE-256 gist gebruikt (wordt ook vaak bij quadrupel gebruikt), zou neutraal en snel gistend moeten zijn.